PLAID DESIGN 100% IJSLANDSE WOL

€ 135,00

Beschikbaarheid: In voorraad

Snel overzicht

Materiaal: 100% IJslandse Schapen Wol
Afmeting: 130 x 200 cm

Wollen Plaids, van unieke IJslandse wol. De plaids zijn heerlijk warm, zacht om je heen en een lust voor het oog. Ze zijn verkrijgbaar in 2 designs van natuurlijke kleuren en hebben geen verfbad gehad.

Deze plaids zijn heerlijk voor op bed of voor op de bank. Maar zeker ook tijdens frisse momenten in de tuin, op het terras of op de boot.

PLAID DESIGN 100% IJSLANDSE WOL

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Alle plaids zijn gemaakt van een hoge kwaliteit IJslandse wol.
De wol wordt rechtstreeks van de boeren in IJsland gekocht en vervolgens wordt het tot garen verwerkt. De wol is afkomstig uit de stad Blönduós in het noorden van het land en de spinnerij staat in de stad Mosfellsbaer dat in de buurt van Reykjavik ligt .

KENMERKEN IJSLANDSE WOL
IJslandse wol is uniek in zijn samenstelling, het bestaat uit twee soorten vezels. Als eerste de binnenste vezels die fijn, zacht en sterk isolerend zijn. Daarnaast de buitenste vezels die lang, glanzend en waterafstotend zijn.

Samen vormen deze twee onderscheidende vezels een wol met de volgende kenmerken:
- Lichtgewicht - lichter dan de meeste andere wol, het is warm en comfortabel.
- Waterafstotend - het weert de regen en blijft droog aanvoelen.
- Ademend - vocht van de huid gaat door de vezels naar buiten.

DE WOL
Omdat de IJslandse wol meer dan 1.100 jaar aan het sub-poolklimaat is blootgesteld, heeft het een kenmerkende combinatie van innerlijke en uiterlijke vezels (binnen en buiten wol). De buitenste vezels zijn lang, glanzend, stevig en waterbestendig, terwijl de binnenste fijn, zacht en isolerend zijn; ze bieden een hoge weerstand tegen kou.

Een ander opvallend kenmerk van het IJslandse Schaap is zijn natuurlijke kleuren: zwart, grijs en bruin, alsook het gebruikelijke wit. Samen zorgen deze voor het kenmerkende uiterlijk van de IJslandse wol.

Het IJslandse Schaap als ras is zeer uniek; zijn zuiverheid is beschermd door eeuwen van isolatie en zonder inmenging van andere rassen. De wol die deze schapen produceren, is dus nergens ter wereld te vergelijken met wol van andere schapenrassen.

Extra informatie

Gewicht 1