HAMAMDOEK SULTANAHMET ZILVER GRIJS

€ 26,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Snel overzicht

DUBBELKLIK OP DE AFBEELDING VOOR GROOT FORMAAT.
DUBBELKLIK DAARNA OP DE AFBEELDING OM WEER TERUG TE KOMEN NAAR NORMAAL FORMAAT.

Materiaal: 20% bamboe en 80% katoen
Afmeting: 95 x 165 cm
Kleur: Zilver Grijs
Andere kleuren: Rose, Aqua en Donker Blauw (te bestellen zie hiernaast; verwante producten)

Wasvoorschrift: 30/40 graden
Bij voorkeur wassen voor gebruik
Liever niet in de droger wegens krimp

HAMAMDOEK SULTANAHMET ZILVER GRIJS

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

OORSPRONG HAMAMDOEK
De hamamdoeken komen van oorsprong uit Turkije, waar ze gebruikt worden in de Turkse badhuizen. Daar worden ze gebruikt als droog- en omslagdoek en worden ook wel pestemal of fouta genoemd. Door het speciale katoen is het handig om de doek om te slaan en mee af te drogen, omdat ze goed vocht opnemen. De doek is daarna heel snel weer droog omdat hij zo dun is.

GEBRUIK
De Hamamdoek is een soepele, dunne doek van groot formaat, dun geweven en vrij soepel. Zo kan deze doek goed om het lichaam worden gewikkeld. De Hamamdoek is erg praktisch, hij is breed genoeg voor een man rond zijn middel te slaan en tegelijk ook voor vrouwen om hun bovenlichaam en hun middel te bedekken. Doordat ze licht in gewicht zijn, zijn ze handig om overal mee naar toe te nemen. De Hamamdoek wordt gemaakt van hydrofiel katoen, daardoor kunnen ze veel vocht opnemen en snel drogen. De doek is bovendien makkelijk te wassen.

MULTIFUNCTIONEEL
De Hamamdoek is multifunctioneel als handdoek, badlaken, strandlaken, omslagdoek, sjaal, tafellaken of voor op een yogamatje. Maar ook voor de baby is een hamamdoek ideaal. Je kunt het kindje er goed mee afdrogen en inwikkelen. Ze kunnen ook gebruikt worden als lakentje of als zomerdekentje. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar het strand, op vakantie, naar het zwembad, in de sporttas, voor op de boot, in de sauna en de spa of gewoon als je een dagje gaat relaxen. Ook voor thuis op de bank en in de badkamer zijn ze onmisbaar.

WASSEN
Je kunt de doeken op 40 graden wassen. Het katoen kan enigszins krimpen. Let op dat je gekleurde doeken apart wast. Liever niet drogen in de droger vanwege krimp. Het is aan te raden nieuwe hamamdoeken voor gebruik te wassen, zodat het katoen beter vocht opneemt.

TENSLOTTE ZIJN ZE HIP EN PRACHTIG OM TE ZIEN!

EIGENSCHAPPEN VAN BAMBOE
Bamboe is milieuvriendelijk
Bamboe is geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend. Omdat bamboe een snel groeiende grassoort is en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Ieder jaar maakt worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien.

Van bamboe naar textiel
De geoogste bamboe wordt vermalen tot er een brij ontstaat. Hiervan worden draden gesponnen, waarvan het textiel wordt geweven. Dit textiel wordt voorgekrompen en gekleurd voordat er kleding van gemaakt wordt in de ateliers. In bamboe komt van nature een stof voor die bacterie- en schimmeldodend is. Waar bij andere textielsoorten vaak chemische behandelingen worden toegepast om ongewenste invloeden van bacteriën en schimmels te voorkomen is dat met bamboe niet nodig; dit is uiteraard beter voor mens en milieu. Kleding die van bamboe is gemaakt is duurzaam. Kleding van bamboe kan voor 100% uit bamboe vezel bestaan of gecombineerd zijn met katoenen vezel.

Bamboe: milieuvriendelijk te kweken gewas
Bamboe is een sterke, snelgroeiende grassoort, die op arme grond kan gedijen en waarvoor geen bestrijdingsmiddelen hoeven worden gebruikt. Daarbij heeft deze plant weinig water (dus geen irrigatie) nodig - veel minder dan katoen - en groeit op de meeste plaatsen zonder kunstmest. Alleen de zijtakken worden gebruikt voor de fabricage van textiel; de plant kan dus blijven staan en groeit weer aan. Er kan hierdoor elk jaar geoogst worden. Het voordeel hiervan is ook dat de grond wordt beschermd tegen erosie (verwering, slijtage van grond), daardoor wordt ontbossing tegengegaan. Daar komt nog bij dat bamboe vijf keer zoveel CO2 (koolzuurgas, kooldioxide)opneemt uit de lucht dan bomen die op gelijke hoogte groeien en ook nog eens 35 % meer zuurstof afgeeft. Het heeft dus een positieve invloed op het broeikaseffect. Alles bij elkaar maakt dit bamboe een gewas dat enorm vriendelijk is voor het milieu.

Het bijzondere aan bamboe is dat de plant zelf een antibacteriële stof maakt, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. De vezels die worden gebruikt ondergaan geen enkele chemische bewerking, ze worden geplet en eenvoudigweg gestoomd. Bamboetextiel komt van de natuur en is volledig biologisch afbreekbaar.

Absorbeert 60% meer vocht dan katoen. Bamboe is de snelst groeiende plant vanwege zijn buitengewoon vermogen om water op te nemen door de bijzondere structuur van de holle vezels. Door de micro kleine gaatjes in de bamboevezel kan de kleding 4 keer sneller zweet absorberen en verdampen. De kleding blijft niet aan je huid plakken als het te warm is, je lichaam blijft droog waardoor je niet oververhit raakt.

- Je kunt het misschien niet voorstellen, maar textiel van bamboe voelt heel erg zacht aan. De bamboe vezels hebben een rond oppervlak, het stof valt soepel en voelt aangenaam zacht zoals kasjmier. Bamboe is opvallend ademend door de open structuur van de vezels, waardoor het verkoelend is in de zomer en in de winter warmer dan katoen.

- Zijdezacht; het weefsel dat wordt gemaakt van bamboe lijkt op zijde: het voelt ook zijdezacht aan, is heel comfortabel om te dragen.

- Goede ventilatie; De vezels hebben zo'n structuur dat kleding gemaakt van bamboe enorm goed ventileer; het absorbeert transpiratievocht sneller dan katoen. Dit verdampt overigens waardoor de kleding niet plakt, bamboe kleding houdt het lichaam daarmee prima droog.

- Antibacteriële werking; transpiratiegeur krijgt mede hierdoor geen kans, ook door de stoffen met antibacteriële werking die bamboe van nature bevat.

- Koel en luchtig; in de zomer is kleding van bamboe koel en luchtig om te dragen, in de winter geeft het meer warmte dan katoen.

- Textiel van bamboe kreukt niet, en het blijft mooi in vorm.

- Het is zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid, een allergie, en dus ook voor bijvoorbeeld baby's.

- Het is zeer comfortabel om te dragen en het is duurzaam.

Extra informatie

Gewicht 0.300