HAMAMDOEK STRIPES LAVENDEL

€ 19,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Snel overzicht

DUBBELKLIK OP DE AFBEELDING VOOR GROOT FORMAAT.
DUBBELKLIK DAARNA OP DE AFBEELDING OM WEER TERUG TE KOMEN NAAR NORMAAL FORMAAT.

Materiaal: 100% katoen
Afmeting: 90 x 180 cm
Kleur: Lavendel
Andere kleuren: Rood, Zand en Blauw (te bestellen zie hiernaast; aanverwante producten)

Wasvoorschrift: 40 graden
Bij voorkeur wassen voor gebruik
Liever niet in de droger wegens krimp


HAMAMDOEK STRIPES LAVENDEL

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

OORSPRONG HAMAMDOEK
De hamamdoeken komen van oorsprong uit Turkije, waar ze gebruikt worden in de Turkse badhuizen. Daar worden ze gebruikt als droog- en omslagdoek en worden ook wel pestemal of fouta genoemd. Door het speciale katoen is het handig om de doek om te slaan en mee af te drogen, omdat ze goed vocht opnemen. De doek is daarna heel snel weer droog omdat hij zo dun is.

GEBRUIK
De Hamamdoek is een soepele, dunne doek van groot formaat, dun geweven en vrij soepel. Zo kan deze doek goed om het lichaam worden gewikkeld. De Hamamdoek is erg praktisch, hij is breed genoeg voor een man rond zijn middel te slaan en tegelijk ook voor vrouwen om hun bovenlichaam en hun middel te bedekken. Doordat ze licht in gewicht zijn, zijn ze handig om overal mee naar toe te nemen. De Hamamdoek wordt gemaakt van hydrofiel katoen, daardoor kunnen ze veel vocht opnemen en snel drogen. De doek is bovendien makkelijk te wassen.

MULTIFUNCTIONEEL
De Hamamdoek is multifunctioneel als handdoek, badlaken, strandlaken, omslagdoek, sjaal, tafellaken of voor op een yogamatje. Maar ook voor de baby is een hamamdoek ideaal. Je kunt het kindje er goed mee afdrogen en inwikkelen. Ze kunnen ook gebruikt worden als lakentje of als zomerdekentje. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar het strand, op vakantie, naar het zwembad, in de sporttas, voor op de boot, in de sauna en de spa of gewoon als je een dagje gaat relaxen. Ook voor thuis op de bank en in de badkamer zijn ze onmisbaar.

WASSEN
Je kunt de doeken op 40 graden wassen. Het katoen kan enigszins krimpen. Let op dat je gekleurde doeken apart wast. Liever niet drogen in de droger vanwege krimp. Het is aan te raden nieuwe hamamdoeken voor gebruik te wassen, zodat het katoen beter vocht opneemt.

TENSLOTTE ZIJN ZE HIP EN PRACHTIG OM TE ZIEN!

Extra informatie

Gewicht 0.300