ATLAS ARGAN OIL 50 ML

€ 17,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Snel overzicht

Atlas Argan Oil, 50 ml.

De weldadige verzorging van huid èn haar.

- Arganolie hersteld en versterkt de huid
- Helpt tegen haarverlies, acne en rimpels

Premium cosmetische Arganolie
In Nederland geperst !!

Deze Arganolie is een alles-in-een lichaamsverzorgingsproduct . Dit 100% natuurlijke product verzorgt, voedt en herstelt de vale, droge huid, dof en futloos haar en broze nagels. Nu verkrijgbaar in zijn puurste, meest verse en zuivere vorm

Wat is Arganolie?
Arganolie is olie afkomstig van de zaden van de Arganboom. Deze boom groeit alleen in het Sous gebied in Zuid-West Marokko. De officiële naam is Arganil Spinosa, beter bekend als Argan. De Arganboom is een van de oudste nog bestaande vrucht dragende bomen en groeit het best in een droog, onherbergzaam gebied waar de temperatuur kan oplopen tot boven de 45 graden, wat in de zomer ook zeker gebeurt. Het is een zeer sterke boom, maar ook gevoelig voor bestrijdingsmiddelen. Die gebruikt men dan ook nooit, maar er wordt ook geen water of voeding gegeven. De Arganboom wordt dus volledig met rust gelaten met als resultaat pure en biologische Arganzaden.

De boom geeft om het jaar vruchten die worden geraapt, verzameld en ontdaan van het vruchtvlees. De overgebleven noten worden met de hand en twee stenen gespleten, waardoor de zaden/pitten vrij komen. Dat is zeer arbeidsintensief en machinaal nog niet mogelijk. De zaden bevatten ongeveer 55% olie. Door lichte verhitting, bij zowel traditionele als mechanische persing, wordt de Arganolie gewonnen.

Het voordeel van mechanisch persen is dat het hygiënischer is en er geen water wordt toegevoegd en het zo aanzienlijk langer houdbaar blijft. Voor het maken van culinaire Arganolie worden de zaden eerst licht geroosterd en zo ontstaat de typische licht zoete nootachtige geur en smaak. Door het roosteren verandert de structuur van de zaden en kan er meer Arganolie worden gewonnen, vandaar dat culinaire Arganolie goedkoper is dan de Arganolie voor cosmetische doeleinden.

Pure Arganolie bestaat uit:
•Oliezuur
•Palmitinezuur
•Stearidonzuur
•Tetradecanzuur
•Linolzuren.


Ook is het rijk aan tocoferol, fenolen, carotine, prostaglandine, triterpenoïden en vetzuren (waarvan 80% onverzadigd).

Natuurlijke samenstelling van Argan olie:

Oliezuur
Dit onverzadigd zuur komt veel voor in oliën en vetten. De vette eigenschappen van dit zuur zijn zeer wenselijk in betrekking tot huidverzorgingsproducten, omdat het een beschermend laagje op de huid nalaat, waardoor verlies van water wordt vermindert en het hydratatieproces wordt bevorderd.


Palmitinezuur
Dit zuur is beter bestand tegen oxidatie dan bijvoorbeeld olijfolie. Het zit onder andere ook in kokosolie, wat veelvuldig wordt gebruikt om de huid soepel te houden.


Stearinezuur
Dit zuur heeft een reinigende werking en is de grondstof voor veel cosmetische producten, zoals shampoo en zeep.


Tetradecaanzuur
Dit zuur wordt gebruikt in zalven en crèmes waar optimale absorbatie wenselijk is. Tetradecaanzuur verhoogt het cholesterol niet, maar verlaagt het cholesterol juist. Hierin kan onderscheid gemaakt worden tussen LDL (slecht cholesterol) en HDL (goed cholesterol). De enkelvoudig onverzadigde vetten verminderen bloedwaarden van LDL’s zonder de HDL’s aan te tasten. Meervoudig onverzadigde vetten verminderen de bloedwaarden van zowel LDL’s als HDL’s. Argan olie bevat ruim 80% onverzadigde vetten waardoor LDL’s wel verminderen maar de HDL’s niet afnemen. Ook verhoogt het de aanmaakt van eicosapentaeenzuur. Eicosapentaeenzuur is een Omega-3 vetzuur. Het lichaam kan het ook uit linoleenzuur halen, maar dat is niet optimaal. Omega-3 vetzuur heeft een bevorderlijke rol in het zenuwstelsel en in celmembranen in de hersenen. Een tekort aan dit zuur staat in direct verband met gevoeligheid voor onder andere depressies.


Tocoferol
Vitamine E bestaat uit een mengsel van 8 verschillende vet oplosbare stoffen. 4 Tocoferolen 4 tocotrinolen. Het meest actieve component in vitamine E is A-Tocoferol. De reden dat er een grootse cosmetische interesse is naar Tocoferol / vitamine E is omdat het functioneert als antioxidant en zo bepaalde crèmes langer houdbaar maakt. Vitamine E staat erom bekend dat het striae tegen gaat en een verjongend effect heeft op huid. Dit komt doordat het een beschermde laag achterlaat op cellen, celmembraan, bloedbaan en weefsel, zoals de huid.


Fenolen
Vloeibaar Fenol, beter bekend als bezenol, wordt gebruikt bij chemical peels. Het heeft revitaliserende eigenschappen, maar is in pure vorm niet voor consumptie geschikt. Hierom is het brandingsproces nodig als je Argan olie voor menselijke consumptie wilt gebruiken. Het moeilijke hieraan is om de verbranding op het zelfde constante niveau te houden om zo de zuiverheid van andere stoffen niet in gevaar te brengen. Een ander product wat dat fenolen bevat is bier, maar slechts in een heel lage dosis. Het gerucht dat bier in het haar goed zou zijn is waar, omdat het de juiste concentratie aan fenolen bevat wordt het haar gerevitaliseerd.


Carotine
Carotine is een zuivere koolwaterstof. Ze doen hun dienst als antioxidant en behoren tot de tetraterpenen. Tetraterpeen wordt heel veel gebruikt in pijn verlichtende balsems, maar in de cosmetica wordt het vooral gebruikt om huidveroudering tegen te gaan.


Linolzuur
Eerder bekend als Vitamine F, dit is later veranderd omdat het niet als vitamineEssaouira_arganier_fruit_(1)_1266 wordt gezien, maar als bouwstof. Linolzuur is een essentieel vetzuur dat niet zelf door mensen wordt aangemaakt en we dus uit voeding moeten halen. Linolzuur speelt een rol bij onder andere bij de bloedstolling, ontstekings- en immunologische reacties. Linolzuur is daarnaast ook belangrijk als bouwsteen van celmembranen van onder andere de hersenen.


Prostaglandine
Prostaglandinen behoren tot een groep van hormoonachtige stoffen die op lokaal niveau helpen bij het reguleren van verschillende lichamelijke processen. Zo helpen prostaglandinen bij ontstekingen, verwijding en vernauwing van bloedvaten, pijn, koorts, bloedstolling en de foetale bloedsomloop. Verder helpt het bij de opbouw van maagslijmvlies zodat deze beter beschermd is tegen beschadiging van de maagwand door bijvoorbeeld maagzuur.


Triterpenoïden
Van triterpenoïden wordt door verschillende planten aangemaakt en daarvan is bekend dat het een geneeskrachtige werking kan hebben.

ATLAS ARGAN OIL 50 ML

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

ATLAS ARGAN COMPANY te Leiden

Saïd (Ben Ali) Mohamed is een zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Zijn vader en de rest van zijn Marokkaanse ouders en voorouders komen uit het Sous gebied, waar zij al meer dan 200 jaar wonen en laat dat nou precies het enige gebied ter wereld zijn waar de Arganvruchten groeien. Van een oud tante heeft hij de kneepjes van het vak geleerd in het roosteren voor de verwerking tot culinaire Arganolie. Zij heeft hem onder andere geleerd hoe de zaden geroosterd worden. Zijn tante leerde hem ook hoe ik de cosmetische Arganolie kan bereiden zonder verlies van essentiële stoffen die rijkelijk aanwezig zijn in Arganolie. En zij heeft hem geleerd het onderscheid te maken tussen goede Arganzaden en minder goede zaden. Door direct contact met de boeren en dankzij de nodige kennis is het mogelijk om de beste zaden te selecteren en in te kopen.
Met al deze kennis is hij jaren bezig geweest om schonere en betere olie te ontwikkelen zonder dat de smaak van de olie verloren gaat. In plaats van met een steen of een stalen trommel doen zij het roosteren door middel van hete lucht waardoor de authentieke smaak behouden wordt. Dankzij de speciaal ontwikkelde oliepers en een oliefiltersysteem is het nu mogelijk om onder zeer lage temperatuur Arganolie te persen. Naast culinaire Arganolie wordt er natuurlijk ook Arganolie voor cosmetische doeleinden geproduceerd.

VAN BOER TOT PRODUCT, ZO DOET ATLAS HET:
Rechtstreeks ingekochte zaden We kopen rechtstreeks van de boeren en wij betalen de boeren beter dan de reguliere marktprijs aangezien er geen sprake is van tussenhandel. Wij krijgen daar voor de beste Arganzaden van de beste gronden. De Arganzaden worden zo kort mogelijk voor transport ontdaan van hun zeer harde schil. Dat wordt gedaan omdat te veel blootstelling aan effecten van buitenaf de kwaliteit van de zaden kan beïnvloeden. Er worden zaden ingekocht om vervolgens door ons verwerkt te worden tot Arganolie. In Nederland is dit het enige bedrijf dat zelf de zaden perst. Hier is voor gekozen omdat er door massaproducenten vaak water toegevoegd wordt om de olie van de zaad resten te scheiden, waardoor de kwaliteit en houdbaarheid vermindert. En bij hand geperste Arganolie gebeurd dit verwateren altijd.

Wij persen en filteren in Nederland Het persen en vervolgens filteren gebeurt allebei in onze fysieke winkel in de Morsstraat in Leiden. Onze pers is ontwikkeld in samenwerking met een Duits bedrijf, net als onze filterpers. De zaden worden koud geperst, dat houdt in dat de zaden onder de 60 graden Celsius worden geperst. Worden de zaden onder een hogere temperatuur geperst, dan verliest de olie kwaliteit en smaak. Na het persen moet de Arganolie twee dagen bezinken om vervolgens te kunnen worden gefilterd. Het filteren gebeurt door de Arganolie onder druk door de filter te persen met een medische compressor. Het resultaat: een maagdelijke heldere Arganolie. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van massaproductiemethoden, gaat er niets verloren aan de werkzame stoffen waardoor er kwalitatief zeer goede Arganolie ontstaat.

Verpakken van Arganolie

Het verpakken gebeurt op dezelfde locatie en wordt meteen na productie van de Arganolie gedaan. Op onze cosmetische producten staat de pers datum, dus niet de “ten minste houdbaar tot” datum. De houdbaarheid van Arganolie is ongeveer een jaar, dat ligt aan factoren als zonlicht, zuurstof en temperatuur. De cosmetische Arganolie wordt verpakt in airless bottles waardoor er geen zuurstof bijkomt en de Arganolie langer goed blijft. Zo bent u er zeker van dat de Arganolie vers bij u aankomt.

Extra informatie

Gewicht 1